Beschrijving
Dit uit Jordanië afkomstig authentiek recept van shoarmakruiden is heerlijk zacht en vol, met die typische Shoarmasmaak. Heerlijk op kip, varkensvlees of voor het maken van een kapsalon.
De nederlandse benaming shoarma is een vertaling van het Turkse çevirme, dat draaiend betekend, met dezelfde betekenis als döner kebab dat draaiende kebab betekent. Het duidt op het verticaal opgestelde spit, waaraan plakken in specerijen gemarineerd lamsvlees, kip, kalkoen of rundvlees geroosterd wordt. Dit geroosterde vlees wordt in repen afgesneden en kleiner gesneden en in een pitabroodje of van het bord gegeten. In Nederland en België wordt ook wel varkensvlees gebruikt.
Gebruik van deze mix 10-15 gram (1-2 eetlepels) per 500 gram kip, varken of lamsvlees.
Tip: probeer deze knoflooksaus er eens bij...
Extra Informatie
Informatie | |
---|---|
Ingrediënten | paprika, peper, komijn,knoflook, koriander, chilipeper, gember, kaneel, kruidnagel,kardemom, kurkuma, zout*. |
Zonder smaakstoffen of toevoegingen. | |
Bewaaradvies | Droog, donker en koel bewaren. |
Allergenen | Bevat mogelijk sporen van noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet. |
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 1168kj |
Energie | 346 kcal |
Koolhydraten | 37,8g , waarvan 1,9g suikers |
Eiwitten | 8,6g |
Vetten | 6,9g |
Verzadigde vetten | 1,0g |
Vezels | 14,5g |
Natrium | 32,8g (* bij Na- 0.17g optie) |
Schrijf als eerste een Review over dit product.