Beschrijving
Kebab (de Perzische benaming voor gebakken vlees) is er in verschillende variaties
Het kan gemaakt worden van gekruide lappen vlees of van gekruid gemalen vlees aan een spies of spiesjes. Voor beide versies is onze kruidenmix geschikt.
Echte kebab word gemaakt van lams- en/of kalfsvlees, maar wij geven hieronder ook een heerlijke optie met half om gehakt. Zout is niet nodig, deze mix bevat zout.
Optie 1:
Gebruik 10-12 gram (1,5 eetlepel) mix op 250 gram ongekruid lams- en 250 gram kalfsgehakt. Steek de gehaktrolletjes (ca. 100 gram) aan een spies en grill ze.
Optie 2:
Gebruik 10-12 gram (1,5 eetlepel) mix op 500 gram ongekruid half om gehakt. Steek de gehaktrolletjes (ca. 100 gram) aan een spies en grill ze.
Optie 3:
Bestrooi lappen lamsvlees, kalfsvlees en kip of een mix hiervan, royaal met de kruiden. Laat enkele uren marineren en rijg ze aan het grill spit. Grill je kebab!
Tip: probeer ook eens een variatie met kip of kalkoen.
Extra Informatie
Informatie | |
---|---|
Ingrediënten | paprika, peper, komijn, knoflook, koriander, kaneel, ui, cayennepeper, oregano, tijm, zout. |
Zonder smaakstoffen of toevoegingen. | |
Bewaaradvies | Droog, donker en koel bewaren. |
Allergenen | Bevat mogelijk sporen van noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet. |
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 1172 kj |
Energie | 285kcal |
Koolhydraten | 38,5g , waarvan 4,0g suikers |
Eiwitten | 9,3g |
Vetten | 6,0g |
Verzadigde vetten | 1,2g |
Vezels | 17,4g |
Natrium | 23,9g |
Schrijf als eerste een Review over dit product.