24/7 On line
Onze BBQ Strooibusjes hebben een nieuw etiket gekregen! Het duurt helaas even voor dat alle foto's op onze website zijn aangepast...

Geen Zout of Suiker?
Wij bieden de meeste van onze kruidenmixen ook aan zonder toegevoegd zout en op aanvraag ook suiker. Wij doen dit om eerlijk te zijn over de ingrediënten van onze mixen. Zout en ook suiker zijn van nature smaakversterkers en hebben daarom groot aandeel in de smaak van een mix. Daarnaast onttrekt zout vocht waardoor de kruiden beter in het product worden opgenomen en word suiker gebruikt om te zorgen dat het product een mooie kleur (bark) krijgt tijdens het bereiden.

Weglaten van zout en/of suiker is voor ons geen probleem maar dit moet worden gecompenseerd met extra kruiden.
Dat heeft effect op de smaak, kleur, houdbaarheid en prijs.

Waarom is een product zonder zout en/of suiker soms duurder?
Heel simpel. Zout en/of suiker nemen een behoorlijk groot gedeelte van het gewicht in een product voor hun rekening. Dit gewicht zal bij het weglaten dus moeten worden gecompenseerd door extra kruiden en deze zijn in verhouding een stuk duurder. Dat maakt de prijs hoger. Wij voegen bewust geen vulmiddelen toe om dit gewicht te compenseren.

Waarom zit er soms minder gewicht in het zakje van een product zonder zout en/of suiker?
Het gewicht dat op het zakje staat hoort er ook altijd in te zitten, daar willen we duidelijk over zijn. Soms is het gewicht dat op het zakje van de variant met zout staat hoger dan natriumarme variant. Dat heeft de volgende reden: Zout en suiker hebben een behoorlijk aandeel in het gewicht van een product omdat deze relatief zwaar zijn. Als je geen zout en suiker toevoegt bevat een zakje veel meer kruiden en specerijen. Je hebt dan dus ook minder van het product nodig om je gerecht op smaak te brengen. Het gewicht van het zout en suiker word vervolgens gecompenseerd naar de  gebruikte hoeveelheid om de prijs van het product vriendelijk te houden.

Heb je nog vragen of wensen?
Neem even contact met ons op via info@onlygoodness.nl, bijna alles is bij ons mogelijk!