Beschrijving
Keftedes, Bifteki of Soutzoukakia is de Griekse versie van gehaktballetjes, burgers of rolletjes. Keftedes worden traditioneel gegeten met aardappel en een tomatensaus, maar ze zijn ook heerlijk als snack tussendoor. De munt in deze mix maakt de balletjes lekker fris en geeft die typische smaak die je proeft in de Griekse restaurants. Je waant je even helemaal in Griekenland...
Gebruiken:
Gebruik 10-12 gram (1-2 eetlepels) mix op 500 gram ongekruid gehakt. Gebruik bij voorkeur, lams-, runder-, of varkensgehakt of een mengeling hiervan. Meng het gehakt en de kruidenmix met 1 ei en 20-25 gram (2-3 eetlepels) paneermeel.
Tip: Gegrild zijn deze balletjes nog lekkerder!
Het recept voor Griekse Gehaktballetjes in Tomatensaus vind je
>> Hier <<
Extra Informatie
Informatie | |
---|---|
Ingrediënten | Munt, peper, komijn, knoflook, kaneel, ui, oregano, nootmuskaat, peterselie, citroen zeste, citroenzuur, zeezout. |
Zonder smaakstoffen of toevoegingen. | |
Bewaaradvies | Droog, donker en koel bewaren. |
Allergenen | Bevat mogelijk sporen van noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet. |
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 1228kj |
Energie | 291kcal |
Koolhydraten | 40,7g , waarvan 3,8g suikers |
Eiwitten | 12,1g |
Vetten | 5,4g |
Verzadigde vetten | 2,0g |
Vezels | 15,8g |
Natrium | 20,3g |
Schrijf als eerste een Review over dit product.