24/7 On line
Let op! Onze BBQ Strooibusjes hebben een nieuw etiket gekregen! Het duurt helaas even voor dat alle foto's op onze website zijn aangepast...

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus
(keftedes)
ingrediënten: (4 a 5 personen)

Voor de gehaktballetjes:
500 gram ongekruid gehakt.
(rund, varken, lam of een mengeling)
1-2 eetlepels Griekse Keftedes Kruidenmix
1 ei
2-3 eetlepels paneermeel

Voor de saus:
800 gram gepelde tomaten uit blik (klein gesneden)
1 teentje knoflook, geperst
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
1/4 theelepel komijn gemalen
1 eetlepel gehakte peterselie
1 laurierblad
Snufje suiker
Olijfolie
Zout
Peper

Werkwijze:

- Doe het gehakt met de kruidenmix, ei en paneermeel in een kom en meng het goed.
- Rol kleine balletjes (keftedakia) of rolletjes (soutzoukakia) van het gehakt.
- Bak de balletjes / rolletjes in 10-15 minuten in olijfolie rondom bruin en haal ze uit de pan.
- Fruit de gesnipperde ui in het bakvet van de balletjes / rolletjes.
- Voeg de geperste knoflook toe en bak deze ook even kort mee zonder te kleuren.
- Voeg de tomaten, komijn, laurierblad en suiker toe laat het 30 minuten zacht koken tot het een saus geworden is.
- Voeg de peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Schep de gehaktballetjes / rolletjes in de pan en laat de saus met het gehakt nog 10-15 minuutjes rustig doorkoken.

Kali Orexi! (Smakelijk Eten!)