Beschrijving
Een spicy rub, perfect voor varkensvlees, kip, garnalen enz. Dankt zijn rokerige smaak aan de chipotle peper en het gerookt paprikapoeder. De karamelsmaak komt van de donkerbruine suiker en de kruidigheid van de komijn en koriander. Kortom een goed gebalanceerde rub met een bite..
Gebruik van deze rub 25-35 gram per kilo vlees.
Wat is een Dry-Rub?
Een Dry-Rub is een mengsel van kruiden en specerijen met zout en suiker. Het zout onttrekt vocht aan het vlees waardoor de kruidenmix goed kan worden opgenomen in het vlees. De suiker zorgt voor een mooi korst (the bark), en dat is tevens een gevaar. Als de temperatuur te hoog word kan de suiker verbranden. Gaar je vlees of kip dus langzaam en niet direct boven het vuur, de ideale (Low & Slow) BBQ temperatuur is 120 tot 150°C. Zorg ervoor dat de rub minimaal 45 minuten tot 12 uur kan intrekken, afhankelijk van het gewicht van het vlees.
Extra Informatie
Informatie | |
---|---|
Ingrediënten | paprika, koriander, knoflook, komijn, chipotle peper, zeezout, basterdsuiker. |
Zonder smaakstoffen of toevoegingen. | |
Bewaaradvies | Droog, donker en koel bewaren. |
Allergenen | Bevat mogelijk sporen van noten, pinda, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet. |
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 1197 kJ |
Energie | 285 kcal |
Koolhydraten | 45,2,0 g, waarvan suikers 34,7g |
Eiwitten | 6,5g |
Vetten | 6,1g |
Verzadigde vetten | 0,9g |
Vezels | 10,4g |
Natrium | 27,5g |
Schrijf als eerste een Review over dit product.