Beschrijving
Deze bijzondere rub is ontstaan in samenwerking met vrienden Pitmasters. De uitdaging was om een rub te maken die vernieuwend, anders, maar wel ongelooflijk lekker moest zijn. Ik kan zeggen dat is gelukt! Good Food Fellas Bedankt!
De venkel (Fennel) & Chipottle Peper in deze rub zijn rijk aanwezig en daarom bepalend geweest voor de knipoog in de naam... De combinatie met de koffie, gember en citroengras maakt deze rub geweldig op varkensvlees en kip.
Deze rub is uitermate geschikt voor low & slow en hot & fast bereidingen. (wel opletten dat de rub niet verbrand!)
Gebruik van deze rub 20-30 gram per kilo vlees.
Wat is een Dry-Rub?
Een Dry-Rub is een mengsel van kruiden en specerijen met zout en suiker. Het zout onttrekt vocht aan het vlees waardoor de kruidenmix goed kan worden opgenomen in het vlees. De suiker zorgt voor een mooie korst (the bark), en dat is tevens een gevaar. Als de temperatuur te hoog word kan de suiker verbranden. Gaar je vlees of kip dus langzaam en niet direct boven het vuur, de ideale (Low & Slow) BBQ temperatuur is 120 tot 150°C. Zorg ervoor dat de rub minimaal 45 minuten tot 12 uur kan intrekken, afhankelijk van het gewicht van het vlees.
Extra Informatie
Informatie | |
---|---|
Ingrediënten | (gerookte) paprika, knoflook, chipotle peper, ui, venkelzaad, citroengras, koffie, zeezout, basterdsuiker. |
Zonder smaakstoffen of toevoegingen. | |
Bewaaradvies | Droog, donker en koel bewaren. |
Allergenen | Bevat mogelijk sporen van noten, pinda, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet. |
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 1288 kJ |
Energie | 305 kcal |
Koolhydraten | 58,1 g, waarvan suikers 36,6g |
Eiwitten | 6,5g |
Vetten | 3,0g |
Verzadigde vetten | 0,8g |
Vezels | 9,2g |
Natrium | 16,5g |
Schrijf als eerste een Review over dit product.