Beschrijving
Deze volle zoete rub dankt zijn typische smaak aan het Javaans kerriepoeder en de bruine suiker. Het gerookt paprikapoeder zorgt voor de subtiele rooksmaak die deze rub zo heerlijk maakt op kip, garnalen, vis en varkensvlees.
Gebruik van deze rub 20-30 gram per kilo vlees.
Wat is een Dry-Rub?
Een Dry-Rub is een mengsel van kruiden en specerijen met zout en suiker. Het zout onttrekt vocht aan het vlees waardoor de kruidenmix goed kan worden opgenomen in het vlees. De suiker zorgt voor een mooie korst (the bark), en dat is tevens een gevaar. Als de temperatuur te hoog word kan de suiker verbranden. Gaar je vlees of kip dus langzaam en niet direct boven het vuur, de ideale (Low & Slow) BBQ temperatuur is 120 tot 150°C. Zorg ervoor dat de rub minimaal 45 minuten tot 12 uur kan intrekken, afhankelijk van het gewicht van het vlees.
Extra Informatie
Informatie | |
---|---|
Ingrediënten | (gerookte) paprika, cayennepeper, koriander, kurkuma, peper, komijnzaad, fenegriek, gember, nootmuskaat, karwijzaad, kaneel, chillies, MOSTERDMEEL, piment, kruidnagel, venkelzaad, zeezout, (basterd)suiker. |
Zonder smaakstoffen of toevoegingen. | |
Bewaaradvies | Droog, donker en koel bewaren. |
Allergenen | Bevat mogelijk sporen van noten, pinda, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet. |
Bevat | MOSTERD |
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 1210 kJ |
Energie | 286 kcal |
Koolhydraten | 59g, waarvan suikers 52g |
Eiwitten | 3,2g |
Vetten | 3,0g |
Verzadigde vetten | 0,6g |
Vezels | 5,5g |
Natrium | 22,8g |
Schrijf als eerste een Review over dit product.