Beschrijving
Deze Dry-Rub is zoals de naam al doet vermoeden een echte zomerse BBQ rub, De volle smaak van deze rub is warm en kruidig. De geur doet denken aan ananas met kaneel. Deze rub heeft een lichte pittigheid en is erg lekker bij o.a. kip en grote garnalen. Een geweldige BBQ Rub voor een mooie zomeravond!
Gebruik van deze rub 20-30 gram per kilo vlees.
Wat is een Dry-Rub?
Een Dry-Rub is een mengsel van kruiden en specerijen met zout en suiker. Het zout onttrekt vocht aan het vlees waardoor de kruidenmix goed kan worden opgenomen in het vlees. De suiker zorgt voor een mooie korst (the bark), en dat is tevens een gevaar. Als de temperatuur te hoog word kan de suiker verbranden. Gaar je vlees of kip dus langzaam en niet direct boven het vuur, de ideale (Low & Slow) BBQ temperatuur is 120 tot 150°C. Zorg ervoor dat de rub minimaal 45 minuten tot 12 uur kan intrekken, afhankelijk van het gewicht van het vlees.
Extra Informatie
Informatie | |
---|---|
Ingrediënten | paprika, peper, chilipeper, nootmuskaat, piment, gember, kaneel, zeezout, basterdsuiker. |
Zonder smaakstoffen of toevoegingen. | |
Bewaaradvies | Droog, donker en koel bewaren. |
Allergenen | Bevat mogelijk sporen van noten, mosterd, pinda, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet. |
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 1247 kJ |
Energie | 296 kcal |
Koolhydraten | 55,5g waarvan suikers 39,3g |
Eiwitten | 4,6g |
Vetten | 3,8g |
Verzadigde vetten | 1,1g |
Vezels | 10,5g |
Natrium | 21,8g |
Schrijf als eerste een Review over dit product.