24/7 On line
I.v.m. vakantie worden bestellingen geplaatst na 20 oktober pas uitgeleverd na 28 oktober.
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus
(keftedes)
ingrediënten: (4 a 5 personen)

Voor de gehaktballetjes:
500 gram ongekruid gehakt.
(rund, varken, lam of een mengeling)
1-2 eetlepels Griekse Keftedes Kruidenmix
1 ei
2-3 eetlepels paneermeel

Voor de saus:
800 gram gepelde tomaten uit blik (klein gesneden)
1 teentje knoflook, geperst
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
1/4 theelepel komijn gemalen
1 eetlepel gehakte peterselie
1 laurierblad
Snufje suiker
Olijfolie
Zout
Peper

Werkwijze:

- Doe het gehakt met de kruidenmix, ei en paneermeel in een kom en meng het goed.
- Rol kleine balletjes (keftedakia) of rolletjes (soutzoukakia) van het gehakt.
- Bak de balletjes / rolletjes in 10-15 minuten in olijfolie rondom bruin en haal ze uit de pan.
- Fruit de gesnipperde ui in het bakvet van de balletjes / rolletjes.
- Voeg de geperste knoflook toe en bak deze ook even kort mee zonder te kleuren.
- Voeg de tomaten, komijn, laurierblad en suiker toe laat het 30 minuten zacht koken tot het een saus geworden is.
- Voeg de peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Schep de gehaktballetjes / rolletjes in de pan en laat de saus met het gehakt nog 10-15 minuutjes rustig doorkoken.

Kali Orexi! (Smakelijk Eten!)