- Snipper de ui en en bak deze zonder te kleuren glazig in de boter.
- Voeg de bloem toe en bak deze even zonder te kleuren mee tot hij een bal vormt
in de pan (Roux).
- Zet deze Roux koel weg om hem goed af te laten koelen.
- Maak een liter visbouillon en kook de zalm en kabeljauw hierin
zachtjes tot ze net gaar zijn.
- Haal de zalm en kabeljauw uit de pan, leg ze op een bord en breek in grove stukken.
- Zeef de visbouillon
en voeg 1/4 liter hete bouillon toe aan de inmiddels koude Roux.
- Roer tot er een mooi gladde ragout ontstaat en voeg nogmaals 1/4 liter visbouillon toe.
- Breng de
ragout nu aan de kook en let op dat hij niet aanbrand! (blijven roeren)
- Zet het fornuis uit en voeg de tomaten en provençaalse kruiden toe.
- Voeg de zalm, kabeljauw, garnalen en/of mosselen toe en roer alles onder elkaar.
- Breng de ragout verder op smaak met
zout en peper.
- Verdeel de ragout
in één of meerdere ovenschaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met kaas.
- Bak het provençaals vispannetje in een voorverwarmde oven van 200 graden, 15-20 minuten. - Het Provençaals Vispannetje is klaar als de kaas mooi goudbruin is geworden.
Serveer het Provençaals Vispannetje met brood, boter of onze MiTerra Olijfolieen een lekkere salade.
P.s. De visbouillon die overblijft kan in de diepvries en vormt zo een mooie basis voor je volgende vispannetje.
Wij gebruiken cookies om uw winkelwagen en instellingen op te slaan, zodat u de volgende keer gemakkelijker kunt winkelen.