2 kipfilets in blokjes 1 eetlepel olie 1 ui, gesnipperd 2 eetlepels Madras Curry Kruiden 1 rode (punt)paprika, in smalle reepjes 400 milliliter kokosmelk 1/2 bloemkool, in roosjes ½ - 1 kippenbouillonblokje 1 eetlepel maizena
Werkwijze:
- Verhit olie in een wok of hapjespan en bak eerst de kip en dan de gesnipperde ui totdat ze beginnen te kleuren. - Bak hierna de paprikareepjes nog 2 minuten mee. - Voeg de Curry Madras Kruiden toe en bak ook deze kort mee. - Schenk de kokosmelk in de pan, voeg het bouillonblokje toe en roer tot deze is opgelost. - Als de currysaus begint te koken, voeg je de bloemkoolroosjes toe. - Plaats eventueel een deksel op de pan en zet het vuur laag, maar zorg ervoor dat de saus blijft koken. - Na ongeveer 5 minuten roer je door de pan, zorg ervoor dat de bloemkool is bedekt met de currysaus. (voeg eventueel wat water toe.) - Laat het geheel nog 10-15 minuten rustig doorkoken. - Het gerecht is klaar als de bloemkool beetgaar is. - Bind de curry eventueel bij met de maizena aangemaakt met koud water.
Serveer deze Kip Curry met rijst.
Wij gebruiken cookies om uw winkelwagen en instellingen op te slaan, zodat u de volgende keer gemakkelijker kunt winkelen.