24/7 On line
Onze BBQ Strooibusjes hebben een nieuw etiket gekregen! Het duurt helaas even voor dat alle foto's op onze website zijn aangepast...

Kip Curry Madras met Bloemkool

Kip Curry Madras met Bloemkool
ingrediënten: (4 personen)

2 kipfilets in blokjes
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels Madras Curry Kruiden
1 rode (punt)paprika, in smalle reepjes
400 milliliter kokosmelk
1/2 bloemkool, in roosjes
½ - 1 kippenbouillonblokje
1 eetlepel maizena

Werkwijze:

- Verhit olie in een wok of hapjespan en bak eerst de kip en dan de gesnipperde ui totdat ze beginnen te kleuren.
- Bak hierna de paprikareepjes nog 2 minuten mee.
- Voeg de Curry Madras Kruiden toe en bak ook deze kort mee. 
- Schenk de kokosmelk in de pan, voeg het bouillonblokje toe en roer tot deze is opgelost.
- Als de currysaus begint te koken, voeg je de bloemkoolroosjes toe.
- Plaats eventueel een deksel op de pan en zet het vuur laag, maar zorg ervoor dat de saus blijft koken.
- Na ongeveer 5 minuten roer je door de pan, zorg ervoor dat de bloemkool is bedekt met de currysaus. (voeg eventueel wat water toe.)
- Laat het geheel nog 10-15 minuten rustig doorkoken.
- Het gerecht is klaar als de bloemkool beetgaar is.
- Bind de curry eventueel bij met de maizena aangemaakt met koud water.

Serveer deze Kip Curry met rijst.