500 gram runderpoulet of runderlappen 2 appels in blokjes 2 middelgrote uien grof gesneden 250 cc azijn 250 cc water 2 plakken ontbijtkoek zonder suiker (circa 70 gram) 1 eetlepel sucralose of andere zoetstof 1 theelepel tijm 2 laurierblaadjes 1 kruidnagel zout peper olijfolie
Werkwijze:
Snijd het vlees in stukken en leg het voor 24 uur in de marinade van azijn, water en de kruiden. Giet het vlees af maar bewaar de marinade! Bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ook deze bruin. Voeg de appelblokjes toe en bak even kort mee. Voeg de marinade en een halve liter water toe en laat het zuurvlees afgedekt ca. 2 a 3 uur heel zachtjes sudderen tot het vlees goed gaar is.Voeg de ontbijtkoek toe en laat deze helemaal oplossen tot de saus mooi gebonden is.
Breng het zuurvlees eventueel nog verder op smaak met wat azijn, zout of peper.
Wij gebruiken cookies om uw winkelwagen en instellingen op te slaan, zodat u de volgende keer gemakkelijker kunt winkelen.