24/7 On line
I.v.m. de aankomende feestdagen worden bestellingen geplaatst na 22 december uitgeleverd vanaf 2 januari 2025.
Kip Curry Madras met Bloemkool
ingrediënten: (4 personen)

2 kipfilets in blokjes
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels Curry Madras Kruiden
1 rode (punt)paprika, in smalle reepjes
400 milliliter kokosmelk
1/2 bloemkool, in roosjes
½ - 1 kippenbouillonblokje
1 eetlepel maizena

Werkwijze:

- Verhit olie in een wok of hapjespan en bak eerst de kip en dan de gesnipperde ui totdat ze beginnen te kleuren.
- Bak hierna de paprikareepjes nog 2 minuten mee.
- Voeg de Curry Madras Kruiden toe en bak ook deze kort mee zonder te kleuren. 
- Schenk de kokosmelk in de pan, voeg het bouillonblokje toe en roer tot deze is opgelost.
- Als de currysaus begint te koken, voeg je de bloemkoolroosjes toe.
- Voeg nu water toe tot de bloemkool geheel onder staat en breng opnieuw aan de kook.
- Plaats eventueel een deksel op de pan en zet het vuur laag, maar zorg ervoor dat de saus zachtjes blijft koken.
- Laat de curry 10-15 minuten rustig doorkoken, tot de bloemkool beetgaar is.
- Bind de curry indien nodig bij met de maizena aangemaakt met koud water.
- Breng hem verder op smaak met zout en peper.

Smakelijk eten!

Tip: Serveer deze Kip Curry met Basmati rijst, Naan brood en boontjes of een frisse salade.