2 kipfilets in blokjes 1 eetlepel olie 1 ui, gesnipperd 2 eetlepels Curry Madras Kruiden 1 rode (punt)paprika, in smalle reepjes 400 milliliter kokosmelk 1/2 bloemkool, in roosjes ½ - 1 kippenbouillonblokje 1 eetlepel maizena
Werkwijze:
- Verhit olie in een wok of hapjespan en bak eerst de kip en dan de gesnipperde ui totdat ze beginnen te kleuren. - Bak hierna de paprikareepjes nog 2 minuten mee. - Voeg de Curry Madras Kruiden toe en bak ook deze kort mee zonder te kleuren. - Schenk de kokosmelk in de pan, voeg het bouillonblokje toe en roer tot deze is opgelost. - Als de currysaus begint te koken, voeg je de bloemkoolroosjes toe. - Voeg nu water toe tot de bloemkool geheel onder staat en breng opnieuw aan de kook. - Plaats eventueel een deksel op de pan en zet het vuur laag, maar zorg ervoor dat de saus zachtjes blijft koken. - Laat de curry 10-15 minuten rustig doorkoken, tot de bloemkool beetgaar is. - Bind de curry indien nodig bij met de maizena aangemaakt met koud water. - Breng hem verder op smaak met zout en peper.
Smakelijk eten!
Tip: Serveer deze Kip Curry met Basmati rijst, Naan brood en boontjes of een frisse salade.
Wij gebruiken cookies om uw winkelwagen en instellingen op te slaan, zodat u de volgende keer gemakkelijker kunt winkelen.