2 grote rode uien in fijne ringen gesneden. 5 zwarte peperkorrels 0,5 eetlepel suiker 1 theelepel zout 1 takje verse tijm 0,5 teen knoflook 0,5 rode peper in ringen gesneden 150 ml appelazijn 50 ml water
Suiker kun je eventueel ook vervangen door zoetstof.
Werkwijze:
- Neem een schone pot van 300 ml. (eventueel even uitkoken.) Doe hierin de peperkorrels, tijm, knoflook en de rode peper ringen. - Vul daarna de pot helemaal met de rode uien ringen. - Breng de appelazijn samen met het water, zout en suiker aan de kook. - Giet de kokende vloeistof tot aan de rand op de uienringen. - Sluit de pot met een deksel, Laat deze even staan en zet de pot daarna op de kop tot deze helemaal is afgekoeld. - Zet de uien een nacht in de koelkast.
Geniet de volgende dag van je heerlijke ingelegde rode uien!
Wij gebruiken cookies om uw winkelwagen en instellingen op te slaan, zodat u de volgende keer gemakkelijker kunt winkelen.