24/7 On line
Pompoensoep
ingrediënten: (6 a 8 personen)

1 flespompoen
2 tenen knoflook
2 rode uien
2 winterwortels
3 cm verse gember
2 theelepels kerriepoeder
Snufje cayennepeper
1/4 tl gerookt Paprikapoeder
1 ltr kippenbouillon
1 ltr groentebouillon
Olijfolie

Werkwijze:

- Schil de uien, pompoen en wortelen en snijd deze in stukken
- Snijd de knoflook en gember fijn. (of rasp deze).
- Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook
zonder deze te kleuren.
- Voeg de blokjes wortel en pompoen toe en bak deze 4 min.mee.
- Fruit de gember, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en
kerriepoeder even kort mee.
- Blus af met de kippen- en groenten bouillon.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken tot alle ingrediënten
gaar zijn.
- gebruik een staafmixer en pureer alles tot een mooie gladde soep.

Serveer met brood en kruidenboter of olijfolie en mediterraans zeezout
Tip: voeg aan het einde nog wat gerookte rode paprikavlokken toe, het ziet er
geweldig uit en geeft een heerlijke extra smaak aan je soep!