24/7 On line
Hongaarse Goulash
ingrediënten: (4 a 5 personen)

700 gram runderpoulet of runderlappen
100 gram ontbijtspek blokjes
4 a 5 paprika's in blokjes gesneden
2 middelgrote uien in blokjes gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 blikje tomaten (heel of gesneden)
2 eetlepels bloem
2 eetlepels (15 gram) Goulash kruidenmix
Olijfolie

Werkwijze:

- Snijd het vlees in stukken en bak het op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
- Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
- Voeg de uien toe en bak ook deze bruin.
- Voeg vervolgens de paprika's en de tomatenpuree toe en bak ook deze even kort mee.
- Voeg de kruidenmix en bloem toe en fruit ook deze even kort  (let op dat de kruiden niet verbranden!)
- Voeg een halve liter water en de bliktomaten toe en laat de goulash afgedekt ca. 2 a 3 uur heel zachtjes sudderen tot het vlees goed gaar is.

- Breng de Goulash eventueel nog verder op smaak met wat zout of peper.
- Serveer je Goulash met brood of rijst, doperwten of een frisse salade.